Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Vitéz Kürtős: a kürtőskalács alfája és omegája

Vitéz Kűrtös03

A kürtőskalács egyszerre székely, erdélyi és magyar sütemény, melyet régebben főleg ünnepi alkalmakra készítették, de ma már a szinte bárhol és bármikor fogyasztjuk. Fontos a hagyomány, ugyanakkor ebben a műfajban is szükség van úttörőkre. Most kiderül, hol készül a legjobb tekercs desszert!

Indulás

A kürtőkalács manapság minden valamire való gasztronómiai rendezvény része, vásárok elmaradhatatlan desszertje, de nem volt ez mindig így. A finomság street food-dá avanzsálásában a Vitéz Kürtős csapata is úttörő volt. Budapesten a faszénparázson sült finomság még nem volt elterjedve a kétezres évek elején, amikor belevágtak a kürtőskalács bizniszbe.

Ételek

A Vitéz Kürtős ízek és formák mellett mindig teret engednek a kísérletezésnek, így születtek meg a kürtőskalácsból készült desszertkülönlegességek, mint Kürtős Krémes, Kürtős Csapágy, Kürtős Fondue és Kürtős Fagyi és az extrémebb ízesítések, mint a gyömbéres chilis csokis, vagy a forralt boros változat.

Amit mindenképpen kóstolj meg

A legnépszerűbbek továbbra is a hagyományos ízek, mint a diós és a vaníliás. A gyermekek kedvéért készül a kókuszos és a kakaós, az új málnás ízesítés pedig minden tesztelő szerint igaz teli találat, ugyanis a savanykás íz nagyon jól passzol a kalács karamellizált rétegével. Újdonságnak számít még a glutén és laktózmentes kürtőskalács, valamint a fitnesz kürtős is, amivel a cukorbetegeknek, a diétázóknak vagy az életmódváltóknak kedveznek.

Street food bár/ food truck

Az állandó üzletek és a street food standok mellett foglalkoznak házhoz szállítással is, a szezonális workshopokon pedig mindenki megismerkedhet a legfontosabb trükkökkel, míg az igazi rajongók outdoor csapatépítő programokon is részt vehetnek.

Büszkeségek

Nagyot fordult a világ a kezdetek óta. Idén karácsonykor már 12 egységet működtettek Budapest legnívósabb szegletein. Mindeközben az édesség népszerűsége annyira megnőtt, hogy a Vitéz Kürtős csapata idén már 5. alkalommal rendezi meg a Kürtőskalács Fesztivált, melyre több tízezer ember látogat el, és számuk évről évre nő.

Fontos még tudni

A finomságok több mint 200 éves hagyományos elkészítési mód szerint készülnek, kovászból gyúrt keltésztából, ami mindig friss és mentes az ízfokozóktól és a térfogatnövelőktől. Nagyon fontos az ún. szénkezelés művészete – derült ki – amellett, hogy el kell pontosan találnunk a megfelelő hőfokot, a sütés idejét is gondosan figyelnünk kell, hogy megszülethessen az ideális kívül ropogós, belül puha, de nem nyers desszert.

Ha Téged is érdekel, hogy ki kerül ki végül győztesként a 25 hely közül, kövesd figyelemmel a Flyerz Facebook oldalát, és ha Te is szeretnél beleszólni az eredmény alakulásába, szavazz Te is online! Az eredményhirdetés március 14-én lesz a 3. Gastro & Event Marketing Konferenciát követő gálaesten.

Újabb etappal jelentkezik a gasztrósok és rendezvényszervezők legnagyobb konferenciája

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..