FLYERZ REVIEW

Vízi sportok a Balatonnál – klasszikusok és újdonságok

10913754_m

Nem vagyunk egyformák, nem mindenkinek jelent örömet a semmittevés és a napozás, ráadásul az időjárás sem mindig olyan, hogy ezt megtehessük. A borúsabb napokon próbáljunk ki valamilyen aktív kikapcsolódási formát, vízi sportot, természetesen a magyar tengernél!

Valami régi…

A vízi bicikli igazi klasszikus a Balaton strandjainak kölcsönzőiben, és egyfajta középút az aktív pihenés és a napozós, lazulós nyaralás között, főleg, ha többen megyünk. A csapat egyik fele végezheti a „fizikai munkát”, a másik pedig élvezheti a napsütést és a kilátást.

10913754_m

Hasonlóan népszerű vízi sport a kajakozás, ezért ha nincs is saját hajónk, akkor is kölcsönözhetünk szinte minden nagyobb strandon. Tapasztalat híján is bátran nekivághatunk a haboknak, hiszen hamar ráérezhetünk, a hajót könnyű irányítani és a táj felfedezése sem utolsó élmény.

Vitorlázásra a Balaton északi és déli partján is lehetőségünk van. Ha nincs hajónk és vitorlás jogosítványunk, akkor keressük a nagyobb kikötők (pl. Balatonfüred) ajánlatait, ahol kapitányt is kapunk a hajó mellé, így nekünk csak annyi dolgunk van, hogy élvezzük az izgalmas hajóutat és a gyönyörű környezetet!

Valami új…

Ha valami újdonságra vágyunk a nyaralás alatt, Siófokon vagy Vonyarcvashegyen érdemes kipróbálni a wakeboardot! A wakeboard tulajdonképpen a szörfözéshez hasonlít, és kötélpályás vagy motorcsónakos változat közül választhatunk. Nem fogunk elveszni a profik között, a kezdők számára ugyanis külön pályát tartanak fenn.

Az állva evezés (Stand-up paddle), röviden SUP-ként emlegetett sport a szörf és a kenu egyvelege. Igen jó egyensúlyérzék szükséges hozzá, hogy a deszkán állva szeljük a hullámokat, de a technika könnyen elsajátítható, kortól, nemtől függetlenül űzhető és jól átmozgatja a testet. Ha Tihany környékén járunk, ne hagyjuk ki ezt az újdonságot, már csak a gyönyörű kilátás miatt is megéri!

A sárkányhajózás ugyan nem egyéni program, de kiváló csapatépítő játék lehet. Semmi másra nincs hozzá szükség, mint 22 emberre és csapatmunkára. Az evezősök a dobos ütemére hajtják a hajót az evezőkkel, a kormányosnak pedig a hajó irányítása a feladata. A sárkányhajó elnevezést a hajó a formájáról kapta. Elején ugyanis egy sárkány fejét, végén pedig a sárkány farkát formázza. A Balaton környékén kizárólag előre szervezett programként, Balatonfüreden lehet kipróbálni.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .