MOTORSPORTSPORT

Volentér Balázs pályafutása legkeményebb versenye előtt áll

Bazsi2

A fiatal pilóta már egy ideje a hosszútávú versenyzés világában bontogatja a szárnyait, méghozzá remek eredményekkel. Azonban a cseh Janik Motorsport versenyzője a sikerek ellenére sem dől hátra, eddigi leghosszabb futamára készül a Norma M30-as Nissan volánja mögött.

Balázs és csapata a Slovakiaringre látogat, ahol az Ultimate Cup Series-ben állnak rajthoz, ez Európa egyik legerősebb LMP3-as bajnoksága.  A pilóta már nagyon várja a megmérettetést, ami merőben különbözik az eddigiektől:

„Nehéz megmondani, hogy mit várhatunk a hétvégétől, hiszen még nem tudjuk, hogy a többiek milyen erőt képviselnek. Ami biztos, hogy nagy harcra és komoly csatákra számítok a pályán, mindannyiunknak hatalmas kihívás lesz ez a verseny. Ezúttal a megszokott egy helyett hat órát kell levezetnünk, emellett pedig a kerékcsere és a tankolás is nehezíti majd a dolgunkat.

Előzetes jóslatokba most nem bocsátkoznék, de azért reménykedem abban, hogy a tapasztalt élmezőnyhöz sikerül majd minél közelebb férkőznünk. Bízom abban, hogy mind csapatszinten, úgy egyénileg is sikerül villantani, és be tudom bizonyítani, hogy helyem van egy ilyen neves sorozatban.

Ami a két csapattársamat, Miro Konopkát és Petr Lisát illeti, utóbbival régóta együtt dolgozunk, hiszen ő szokta vezetni az autónk a sprintfutamokon. Konopka személyében egy számomra még ismeretlen, de nagyon magasan kvalifikált váltótársunk lesz, aki LMP2-es és GT autókkal is megjárta már a műfaj csúcsának számító Le Mans-i 24 h-s futamot, és idén is ott lesz az ikonikus viadalon.

Ez a fajta rutin nagy segítségünkre lehet, hiszen a csapatnak és nekem is ez lesz az első ilyen időintervallumú versenyünk. Izgatott vagyok, és várakozással teli, már alig várom, hogy autóba ülhessek. Igyekezni fogok a lehetőségeimhez képest a legtöbbet tanulni, és kihozni a hétvégéből!” – zárta mondandóját Volentér Balázs.

A futamon a versenyautót díszítő logónkkal mi is képviseltetjük magunkat, hiszen tudjátok: MINDENHOL OTT VAGYUNK!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Fotók: Háfra Zsolt

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .