Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Volentér Balázs – Sikeres szezonzárás Brno-ban

40463909_1825450654218088_91473393131454464_n

Volentér Balázs az elmúlt napokban sem unatkozott. A FIA CEZ Közép-Európai zónabajnokság brno-i fordulóján a cseh Janik Motorsporttal versenyző pilótával szinte minden megtörtént, ami egy versenyhétvége alatt előfordulhat.

Az előző futam sikerei után a tehetséges versenyző nagy reményekkel várta csapata hazai futamát a Brno Autodrom-on, és kezdetben minden jól is alakult. A szabadedzéseken a gárda igyekezett megtalálni a lehető legjobb ballanszt, hogy az időmérő edzésre ütőképes beállításokkal gurulhassanak ki. A kvalifikációt az előző fordulóhoz hasonlóképpen a magyar versenyző kezdte, és kishíján hibátlan körrel a pole-t is majdnem megszerezte a Janik Motorsportnak.

Végül be kellett érniük a második hellyel, de ez nem szegte kedvét a teamnek, hiszen remek kilátásokkal és esélyekkel készülhettek az egyórás endurance versenyre:

„A futamot ezúttal is én kezdtem, és egész jó rajtot sikerült fognom. A pozícióm megtartva tudtam eljönni az első sorból, de a második kanyarban letoltak a pályáról, így veszítettem pár pozíciót. Ezután megkezdtem a felzárkózást, szépen lassan feltornásztam magam, de egy előzési manőver során kisebb hibát vétettem, és megpördültem. A megforgás után gyorsan visszataláltam a pályára, és képes voltam folytatni a versenyt, de talán mondanom sem kell, hogy ezzel ismét veszítettem pár helyet. Igyekeztem még keményebben nyomni, és feljebb is jöttem pár rivális levadászásával. Az etapom vége felé sűrűsödött a forgalom, illetve egyre több ellenfelem értem utól és előztem meg, így végül nagyon izgalmas és élvezetes félórát zártam.” – összegzett Volentér Balázs, akinek remek teljesítményével az abszolút mezőny ötödik, illetve a kategória második helyét zsebelte be a csapat.

A munkát egy nem várt nehézség is hátráltatta, melyről sem a csapat, sem a magyar pilóta nem tehetett:

„Féltáv után kevéssel megejtettük a kötelező boxkiállást, illetve a pilótacserét. A kiállás közben történt egy sajnálatos baleset, egy másik bajnokságban dolgozó szerelő figyelmetlensége miatt – neki ezúton is gyors felépülést kívánok. Maga a váltás viszonylag jól sikerült, de miután átadtam a helyem, az autó nem indult újra, és ezzel újból időt vesztettünk. Szerencsére folytatni tudtuk a versenyt, amelynek a második felében Václav Janik ismételten remek munkát végzett, és ezzel megőriztük a kategória második helyezésünk. Szeretném megköszönni a csapat minden tagjának a kitartó munkát, igazán remek teljesítményt nyújtottak. És nem utolsósorban hálával tartozom a támogatóimnak, akik segítették, lehetővé tették az idei szereplésem az endurance világában!

 

Fotó: Háfra Zsolt

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..