Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

Wellhello – Leginkább olyan zenét írunk, ami nekünk tetszik!

CSV_0524Fotó: Csiki Vivien Photography

Olvastunk már számos interjút a Wellhello-s srácokkal, most viszont együtt kerültünk ünnepi hangulatba: felkértük őket, meséljenek nekünk magukról, karácsonyról – és másról. Szerencsénkre – és a Tiétekre – Fluor és Diaz (aki nekünk inkább Tomi és Laci) vállalták a beszélgetést, így most végre láthatjuk és láthatjátok őket a színpadon kívül is!

Fotó: Csiki Vivien Photography

Nem sokan tudják Rólatok, hogy nem a legjobb körülmények között nőttetek fel. Volt bármilyen vágyatok gyermekkorotokban, ami eddig nem teljesült?

Fluor: Azért teljesen csórók nem voltunk ám! 🙂 Mindketten átlagos családban nevelkedtünk és tudtuk a reális határainkat. Azért vágyai mindenkinek vannak. Nekem például már akkor is megvolt a zenei kattanásom, nagyon akartam egy kétkazettás, mikrofonos magnót.

Diaz: Ferrarira nem vágytam mert tudtam, hogy nem lesz meg… maximum matchbox formájában. Viszont régen nagyon űztem a sportot és emlékszem, hogy amikor először láttam stoplis cipőt, el voltam ájulva – jó volt benne futni…

Edina: Akkor itt most álljunk meg egy picit, mert készültünk Nektek valamivel. Tomi, Neked egy kazettás magnót hoztam – habár mikrofon nincs mellé, de nagyon menő. Diaz, számodra pedig hoztam egy stoplist, amit Priskin Tomi (válogatott focista – a szerk.) lábáról rángattam le. 🙂

(a srácok elájulnak!)

Fotó: Csiki Vivien Photography

Biztos vannak más olyan dolgok is – a közönség rajongásán kívül –, amire még vágytok…

Fluor: Igen… például egy olajfinomítóra már nagyon régóta vágyom… (nevet)

Emlékeztek rá, hogy mi volt a legjobb karácsonyi ajándék, amit gyermekkorotokban kaptatok?

Diaz: Nekem egyértelműen a Sega Mega Drive. Imádtam! A mai napig megvan… De maketteket is kaptam – apukámmal elég sokat építettem akkor.

Fluor: Nekem az első, saját kis TV-m volt a top. Meg valami Segához hasonló cucc. Ezért is volt nagyon flash, amikor a Budapest Parkos bulinkhoz készítettünk egy kis mozit; különböző klasszikus számítógépes játékokba raktak be minket. Nemsokára kijön, érdemes lesz megnézni majd!

Fotó: Csiki Vivien Photography

Ha már karácsony: hazai/nemzetközi szinten melyik pulykát töltögetnétek…? 🙂

Fluor: Kaya Scodelario nem lenne rossz. 🙂 (a Skins c. sorozat szereplője – a szerk.)

Diaz: Nekem három és fél éve van párkapcsolatom – akkor jöttünk össze, amikor az első lemezünk megjelent.

Diaz, nem tudom láttad-e múltkor, hogy a “Vigyázz! Gyerekkel vagyok” című műsorban Rubint Rella egy burkolt szerelmi vallomást intézett feléd. Reflektálnál erre?  

Diaz: Fú… az van, hogy nincs is előttem, hogy pontosan hogy néz ki. Majd megnézem Tomi telefonjáról! 🙂 Ezt a „szerelmes” dolgot nem igazán értem amúgy… személyes kapcsolat nélkül hogyan lehet az ember szerelmes?

Fotó: Csiki Vivien Photography

Melyik a zavaróbb: ha felismernek Titeket, vagy ha nem…?

Fluor: Ez egy nagyon jó kérdés mert elég kettős dolog. Ha felismernek, akkor az a sikernek egyfajta visszajelzése, visszacsatolás pedig mindenkinek kell. Amúgy meg sokkal jobban elvagyok, ha békésen kikapcsolhatok valahol. Gondold el, ha valahol épp szórakoznál és minden második percben odajönnek egy közös képre… Hozzáteszem, szerintem nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz napunk legyen. A rajongóknak sokat jelent egy-egy kép, nem mondhatunk rá nemet csak azért, mert sz@r napunk van. Én is rajongó típus vagyok – gyermekkoromban minden Animal Cannibals kazimat aláírattam, és nekem is jól esett, hogy a srácok így álltak hozzám!

Diaz: Engem még mindig meglep, hogy mennyire tud szeretni a közönségünk. Múltkor egy közös fotó után elsírta magát egy kislány – teljesen ledöbbentem, hogy ilyen hatást váltunk ki az emberekből.

Az első album óta fejlődtetek, hogyan látjátok? Alkalmazkodtok az aktuális trendekhez vagy inkább Ti diktáljátok a divatot?

Fluor: Azon vagyunk, hogy mindenképp olyat csináljunk, ami mindenkinek jó. A trendeket kevésbé követjük de ha mégis, akkor inkább olyasmit, ami itthon még nem divat – majd mi azzá tesszük!

Diaz: Sőt, leginkább olyan zenét írunk, ami nekünk tetszik.

Fotó: Csiki Vivien Photography

Ma már szinte bárkiből lehet elnök, és Ti amúgy is Elnöki ügyben jártok el. Milyen elnöki beszédet mondanátok a magyar fiatalságnak karácsony alkalmából?

Fluor: Valami olyasmit, hogy mindenki menjen el szavazni. Foglalkozzanak többet a politikával, ezekkel KELL törődni, mert sok minden múlik rajta. Azt hiszem, jelenleg – globális értelemben véve – nem olyan példákat látunk, ami egy elfogadható jövő felé visz minket. Próbáljon mindenki a lelkiismeretére hallgatni!

Mennyit költötök karácsonyi ajándékokra? Frankón! 🙂

Fluor: Szerintem teljesen átlagosak vagyunk ebből a szempontból. Mi is tudjuk, hogy sokat kell melózni a dolgokért, úgyhogy ezt a mércét tartjuk…

Diaz: Én magammal szemben is reálisan nézem az árakat: nem szívesen költök sokat például egy cipőre – vagy bármi másra. Sokszor gondolok arra, hogy ha most az előző melóhelyeimen dolgoznék, mennyi idő lenne összeszedni egy-egy dologra a pénzt…

Fotó: Csiki Vivien Photography

Beszéljünk egy kicsit most erről! Milyen melóitok voltak a Wellhello előtt?

Fluor: Rengeteg diákmunkát toltam… a stúdió volt a cél. Volt például keksztaposás tíz órában, húsüzem, hentespult, árufeltöltés, konditerem takarítás, call center – minden ami épp jött.

Diaz: Én szegeltem raklapot is. Az első számítógépemet részletekben törlesztettem. Az utolsó ilyen melóm benzinkúton volt.

Meddig lehet ezt csinálni szerintetek anélkül, hogy kicsinálnátok magatokat?

Fluor: Néha kell egy kis szünetet tartani. Évről évre kevesebb koncertet vállalunk, és picit vissza is vonulunk majd – na nem jövőre, de lesz azért pihenés is. Mondjuk ezt alkotói szabadságnak.

Diaz: Egy-egy dal elkészítése sok energiát emészt fel. Nem csak úgy készül egy szám, hogy leülünk és megírjuk… meg is kell élni őket!

Fotó: Csiki Vivien Photography

A művésznév befolyásolja a személyiségeteket? Van még bennetek Tomi és Laci?

Diaz: Mi egymás között nem is Fluornak és Diaznak szólítjuk egymást, és a hozzám közelállóktól is jobban esik, ha Lacinak hívnak.

Fluor: Szerintem egyáltalán nem evett meg minket ez az egész. Nem is szabad engedni, hogy teljesen eluralkodjanak rajtunk a saját démonjaink. Régen, amikor még nem voltam annyira ismert, imádtam havi kétszer Fluornak lenni. Most pont fordítva van.

Az ember joggal feltételezi, hogy mindenetek megvan. Mégis: mikor voltatok utoljára igazán boldogok?

Fluor: Szerintem nagyon nehéz a boldogságot megfogalmazni. Szakmai elégedettség nyilván van – de ez más fajta boldogság, mint például a szerelem. Nekem másfél éve ért véget egy komoly kapcsolatom, most nem ezt a korszakot élem.

Diaz: Abban biztos vagyok, hogy ha nem lenne mellettem a barátnőm, nem lennék ennyire teljes. Ha rossz napom van valamiért, nagyon jó, hogy van mellettem valaki.

Fotó: Csiki Vivien Photography

Mi az, amivel egymást az őrületbe kergetitek?

Fluor: Laci állandóan lenyúlja a piáimat!!! 🙂

Diaz: …mert mindig elfelejtem, hova raktam le a sajátomat…

Mennyi ideig bírjátok nő nélkül? A kémia felül tudja írni a belsőt?

Diaz: Nem tartom magam kapcsolatfüggőnek – persze most is kapcsolatban vagyok. 🙂 Nekem a csapatszellem nagyon fontos: hogy valahová tartozzak.

Fluor: Nekem időszakaim vannak. Ha lelkileg olyan állapotban vagyok, akkor megy a csajozás. Ha nem, akkor tök jól elvagyok egyedül. A kémia nagyon fontos, de a nagy beszélgetések, a kisugárzás még ennél is fontosabb. Csak a kémiára alapozni nem lehet – azt könnyen megunja az ember.

Beszéljünk egy kicsit a mostani helyzetről: mizu Veletek?

Diaz: Brutálisan megünnepeltem a 30.szülinapomat!!! 🙂

Fluor: Éppen a közönséggel közös klipünket készítjük. December elején jön majd ki, nagyon várjuk már a „közös szereplést”. Aztán januárban forgatjuk majd a következőt a „Nem olyan lány” című dalhoz, és utána lelépünk kicsit egy hónapra – ránk fér a pihenés.

Fotó: Csiki Vivien Photography

Meg tudod mondani, hogy kb. hány sapkád van, Tomi?

Fluor: Hááát… olyan kétszáz körül… 🙂

Mi az az újévi fogadalom, amit biztosan nem fogtok betartani?

Fluor: Én mindig csinálok egy itinert az évre, ami aztán nem mindig úgy jön össze, ahogy előre elterveztem. Fogadalmat nem nagyon szoktam tenni mert ha valamit már meg kell fogadni az azt jelenti, hogy nincs kedved hozzá. 🙂

Diaz: És amúgy is… ha valamit meg akarsz fogadni, azt nyár közepén is meg lehet… 🙂

 

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2017/2018 téli számában is!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..