SPORT

X-Trial 2019 Budapest – Kezdődhet a SHOW!

Toni

ELKÉPESZTŐ HELYZETEK. FESZÜLTSÉG. TECHNIKA. Három olyan elem, amiért érdemes a vasárnap délutánotokat a Papp László Sportarénában tölteni, ahol ismét megrendezik az X-Trial ügyességi motoros világbajnokság – ezúttal nyitó – magyar fordulóját.

A sorozat tavaly látogatott el első alkalommal Magyarországra, akkor Toni Bou távollétében Adam Raga (TRS) győzött. A 2018-as, budapesti világbajnoki futam egészen az utolsó percekig kiélezett volt, hiszen Jaime Busto (GasGas) csupán három ponttal csúszott le az első helyről.

Az akkori versenyről sérülése miatt még hiányzott a sportág egyeduralkodója, a 24 világbajnoki sikert magáénak tudó Toni Bou (Repsol Montesa-HRC), aki most azért is érkezik a magyar fővárosba, hogy sikerrel vegye a szezon első akadályát, és elinduljon a 25 összetett győzelme felé:

„Úgy érzem, adósa vagyok Budapestnek” – mondta el a népszerű zsonglőr, Toni Bou. „A múlt szezonban nem tudtam részt venni a bajnokság utolsó fordulóján, mert megsérültem, de nagyon várom, hogy versenyezzek egy olyan közönség előtt, amely a tavalyi szezonban igazi szenvedélyt és érdeklődést mutatott a sportág iránt. Biztos vagyok benne, hogy egy versengéssel teli show láthatnak majd a nézők, ami nemcsak intenzív, de nagyon izgalmas is lesz.”

A tavalyi szezon három élmenőjét  – Bou, Raga és Busto – idén legjobb eséllyel a tehetséges ifjonc, Benoit Bincaza próbálja meg befogni. A tavalyi negyedik új csapatban, a Beta színeiben debütál.

További kihívókat üdvözölhetünk Takahisa Fujinami (Repsol Montesa-HRC), Jeroni Fajardo (GasGas), James Dabill (Beta) és Jorge Casales (Vertigo) személyében, akiknek szintén minden vágya, hogy már az első fordulóban felállhassanak a dobogóra.

Miquel Gelabert-et(Sherco) váratlan bokasérülése miatt nem utazhatott el Budapestre, őt a britek ifjú triál csillaga, Dan Peace (Sherco) pótolja – ezzel az angol fiú élete első világbajnoki futamán állhat rajthoz.

Új versenyzők mellett egy új lebonyolítási rendszert is láthatunk a budapesti versenyen, hiszen nálunk debütál a „vigaszágas döntő” rendszere – ez utóbbi fogja eldönteni a világbajnokság összes helyszínén a harmadik helyezések sorsát. A rangsor élén álló két pilóta fináléja előtt a harmadik helyért a második fordulóból vigaszágra kerülő két motoros méretteti meg magát a „bronzéremért”.

Jegyek az www.eventim.hu hálózatán még limitált számban kaphatók, további információkért keressétek fel a www.x-trial.com weboldalt.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .