SPORT

X-Trial világbajnokság – Toni Bou a Duna korzón parádézott

X

2019-ben sem maradunk X-Trial nélkül: január 20-án a Papp László Sportarénában rajtol az ügyességi motoros világbajnokság!

Szerdán az esemény sajtótájékoztatóján jártunk, melyen részt vett a sportág legismertebb versenyzője, legendája, Toni Bou is. És ha már itt járt a 24 világbajnoki címmel rendelkező 32 éves katalán (12 fedett és 12 szabadtéri győzelem), rögtönzött bemutatót is tartott a Duna korzón.

Ez mindenképp remek hír a sportág rajongóinak, hiszen szabad szemmel is meggyőződhettünk arról, hogy a csigolyasérülése miatt a tavaly budapesti versenyt kihagyó sportoló szinte már százszázalékos formának örvend. Az újságírók kérdésére Toni elmondta, hogy van még hová javulnia, ám ennek ellenére 2019-ben a célja nem más, mint újabb két vb cím.

Az eseményen részt vett a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) elnöke, Hermann Henrik is, akit a sajtótájékoztató előtt keresztbe-hosszába átugrált Toni Bou. A sportvezető elmondta, hogy a motorsportnak ez a szegmense nem a gyorsaságról szól, sokkal inkább a mentális felkészültségen van a hangsúly.

A januári eseménynek szerinte további pikantériát ad majd, hogy ezúttal Budapest nyitja meg a világbajnokságot, így az épülő akadálypálya mind a nézőknek, mind a versenyzőknek teljesen ismeretlen lesz. A benzingőzért rajongók számára a téli holtszezon alatti rendezvény olyan lesz, mint egy falat kenyér. A szövetség első embere bízik abban, hogy a budapesti futam felpezsdíti a hazai triál szakágat, és néhány év múlva talán már magyar versenyzőt is láthatunk majd a világbajnokságon szerepelni.

Pere Flores, a rendezvény promótere kifejtette, hogy a világbajnoki sorozat ezúttal is nyolc fordulóból áll majd, újdonságként pedig Moszkva, valamint a Costa Rica-i San Juán is rendezhet versenyt.

A jogokat birtokló 2Play tájékoztatása szerint a lebonyolítás módja is tartogat meglepetéseket: a futamokon továbbra is kilencen állnak majd rajthoz, hatan jutnak tovább a középdöntőbe, végül ketten a döntőbe – de újdonságként a finálé előtt már a harmadik helyért is harcba szállhatnak az érintett versenyzők.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .