Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Zabáljcsak – egy darabka pulled pork mennyország

dsc_0785

Bár a barbecuezás hagyományának története kis hazánkban még igencsak kurta, népszerűsége így is garantált a húsimádók körében. Kedves kezdő és haladó pulled pork fogyasztók, irány a Zabáljcsak!

Raqlap Gastro és Street bár egyik tagja a Zabáljcsak, akik 2015 nyara óta lelkes résztvevői a különböző gasztrorendezvényeknek, és most a rajongók nagy örömére, letelepedésüknek köszönhetően, következő év tavaszáig biztosan ezen a helyen lesznek látogathatóak.

De mi is az a pulled pork? Takács ‘Taki’ Gergely társalapító, mint egy szenvedélyről mesélt a hús készítés eme művészi folyamatáról, ami során hosszú-hosszú órákon át, alacsony hőmérsékleten, klasszikus barbecue sütőben (szmókerben), keményfán sül a sertéshús. ,,Ez elsősorban nem üzlet, ez elhivatottság!”  A húst aztán a röpke 10-14 órás sütés után úgynevezett ,,medvekarommal” szedi szét rostjaira, majd a szaftos puha szeletkék mehetnek is a ciabattába!

Deluxe
Deluxe

A szendvics alsó felétől indulva a fokhagymás tejföllel kezdődik a fenséges összetevők sora, melyen elterül a legalább ujjnyi vastag szaftos sertéshús. Saját készítésű bbq szószhoz debreceni chilimanufaktúrából szerzik az alapanyagot. A salátában a répát dominánsan érezni, az uborka kissé savanyú ízével járul hozzá a kívánatos ízkavalkádhoz. A szendvics teteje előtt a reszelt cheddar sajt terül szét púposan. Jelentem, minden adott ami egy igazán kitűnő barbecue szendvicshez szükségeltetik.

Bár a kenyér elég masszív hogy tartani tudjuk rajta keresztül az összetevők garmadáját, szépen enni így is kihívás. Szerencsére  amint a név is sugallja, ez itt korán sem elvárás. ,,Ízlik mi? Zabálj csak!” – hangzik el a Moszkva tér című kultfilmben, melynek feltehetően köze volt a névválasztáshoz.  A laza szlogen azonban szigorú elkötelezettséget rejt, ami a rendkívüli minőségében nyilvánul meg. Keresd a Zabáljcsak bódét a Holló és a Kazinczy utca közötti gasztró sétányon!

dsc_0776

Ezután, ha pulled porkra fáj a fogad, vedd irányba a Raqlapot, a Gozsdu háta mögött és keresd a Zabáljcsakot faházát Budapest legkisebb fesztiválján!

www.zabáljcsak.hu

www.raqlapbar.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..