Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Zaklatnak….segítsetek!

Z1

Mindennapjaink egyik gyakori problémája a zaklatás. Bárhol és bárkivel előfordulhat, a hétköznapi élettől az cyber világig, a gyermekektől az idősekig. Fontosnak tartom azonban megjegyezni, hogy a legfontosabb amit tehetünk, ha zaklatás áldozataivá válunk, hogy minél előbb tudatjuk környezetünkkel a történteket és segítséget kérünk.

A zaklatók általában komoly önértékelési gondokkal, személyiségzavarokkal küzdenek, fantázia világuk összeütközésbe kerül a realitással. Képtelenek magukat kontrollálni, ingerlékenyek, kisebbrendűségi komplexusban szenvednek, nem érzik magukat biztonságban. Hatalmat akarnak, uralkodni vágynak, meg akarják mutatni a dominanciájukat, felsőbbrendűségüket. A zaklatással figyelmet harcolnak ki, önmagukra irányuló elégedetlenségüket, haragjukat, szégyenérzetüket vetítik ki áldozatukra, hogy ezzel saját szorongásaikat enyhítsék. Ahelyett, hogy vállalnák a felelősségüket saját problémáikért, másokkal foglalkoznak. Miből eredhet náluk ez? Lélekgyógyászként mindenképpen egy előző életből hozott karmaként tekintek egy zaklató problémájára.

Kiből lehet áldozat?

Egy gyermek, ha zaklatás bármilyen formáját megéli, azt szintén karmikusan kapja. – Fontos lenne ezt figyelembe venni. – Szülőként a feladatunk odafigyelni gyermekeinkre. A minőségi időt, ami nekik jár, maximális mértékben arra fordítani, hogy nyílt és szeretetteli kommunikáció alakuljon ki velük. Hogy megnyílhassanak előttünk, hogy mi legyünk azok, akikkel életük minden apró részletét megoszthatják, főleg, ha veszélyben érzik magukat. A gyors, mielőbbi szülői segítség a leghathatósabb a gyermekek esetében. S bár az ellen, amit csemetéinknek meg kell tapasztalniuk az életükben, nem sokat tehetünk, azt mindenképpen elősegíthetjük, hogy minél kevesebb sérüléssel és az eset minél gyorsabb feldolgozásával túlessenek a bántó helyzeten. Sajnos nagyon sok családban az idő, a mindennapi mókuskerék, a pénzhajsza, vagy csupán a figyelmetlenség, könnyelműség veszélybe sodorja a szülő-gyermek kapcsolatot, ami a gyermekek elkeseredéséhez és nem ritkán öngyilkosságához vezethet.

A felnőtt áldozatok nagy eséllyel azokból az emberekből lesznek, akik korábban, esetleg gyermekkorban ilyen jellegű traumát átéltek – akár bántalmazták, vagy szexuálisan zaklatták őket. Valószínűleg még nem dolgozták fel a sérüléseiket, ezért bár tudattalanul, de megismétlődik életükben az elszenvedett trauma. Olyan helyzetekkel találják magukat szemben, amelyekben a feldolgozatlan traumát újra és újra elszenvedhetik. Ezért is fontos, hogy életünk megoldatlan problémáit valahogyan feldolgozzuk, és ne nyomjuk le a tudatalattink bugyraiba, ne csináljunk úgy, mintha meg sem történtek volna.

Mit akarhat valójában egy zaklató?

Arra vágyik, hogy felháborodjunk, szenvedjünk, féljünk. Igen, a mi szorongásaink energiáiból táplálkozik, tartja fenn önmagát. Megkeresi a gyenge, érzékeny pontjainkat. Csapdát állít nekünk.

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogyan képes, egy akár teljesen ismeretlen ember megtalálni a minket érintő fájó pontokat? Hiszen nem is ismer bennünket. Gondolkodjunk csak…Ha érzékenyen érint egy ismeretlen megjegyzése, utalása, vagy csak egyetlen gesztusa, valójában mi az, amit megbolygat az érzésvilágunkban, az életünkben? Milyen emlékek, helyzetek, vagy személyek képe sejlik fel tudatunkban?

Fontos rájönnünk: zaklatónk támadása, ráébreszthet bennünket önmagunk gyenge pontjainak tudatosítására. Érdemes elgondolkodni ezeken a kérdéseken.

 

 „Meg kell értened a félelmet, hogy irányítani tudd. A félelem olyan, mint a tűz. Elérheted, hogy érted dolgozzon: felmelegít a téli hidegben, ételt főz neked, amikor éhes vagy, fényt ad, amikor sötétben vagy, és energiát ad neked. Ha azonban hagyod, hogy kicsússzon az irányításod alól, akkor megsebez, vagy akár meg is öl.”

                                                                               Cus D’Amato

 

Ha segítségre, tanácsra van szükséged, mert összekuszálódtak a dolgok körülötted, Cerny Ildikó várja jelentkezésed!

Web: www.termeszetes-gyogyereju-terapiak.blogspot.hu

családállítás; gyógyító beszélgetés; Bach-virágterápia; energiagyógyászat; életút tanácsadás

Időpont egyeztetés: 06-30/962-8269

Email: cernyildi@gmail.com

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..