Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRA

Zarándokhellyé vált a gitárlegenda egykori búvóhelye

271440.1200x630

A balkezes virtuóz hippi lakása divatfotózások és kisebb koncertek helyszíne napjainkban.

Negyven évvel a halála után is megszállottan rajonganak a máig rejtélyes körülmények között, huszonhét évesen elhunyt Jimi Hendrixért, aki a rossz nyelvek szerint többet ért holtan, mint élve a menedzsere számára.

seattle-i rockikon 1966-ban költözött Londonba, ahol Georg Friedrich Händel német zeneszerző egykori otthonának szomszédságában rendezkedett be aktuális barátnőjével, a ma már hetvenhárom éves Kathy Etchinghammel, akivel pulzáló árnyalatú, mintás kárpitokkal, nehéz esésű, élénk színű függönyökkel dobták fel, tették melegebbé első közös otthonuk hangulatát.

balkezes gitárvirtuóz a költözködés idején még semmit nem tudott a barokk zeneszerző, Händel életművéről, később viszont annál többet. Megvásárolta több oratóriumát is, amelyeket kivételes lemezgyűjteményében őrzött. A bohém pár afféle búvóhelyként tekintett a brit főváros exkluzív Myfair kerületében található hippi lakásukra, ami ma már a Handel & Hendrix Múzeum részeként nyitva áll a rajongók előtt, akik kisebb koncertekkel idézik fel az amerikai zenész felejthetetlen szerzeményeit.

Forrás: https://www.instyle.hu/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..