Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

A Zimek Pálinka Manufaktúra története

18698014_1486478131374399_2478718255300945202_n

Nemrég a Zimek Pálinka Manufaktúrában jártunk, ahol egy remek élményben volt részünk. Ha esetleg lemaradtatok volna a beszámolóról, itt pótolhatjátok:

https://www.flyerz.hu/zimek-palinka-manufakturaban-jartunk/

Utazzunk most vissza az időben kicsit és ismerjétek meg közelebbről is a pálinkafőzdét és működését egészen a kezdetektől!

Roland Zimek feleségével, Martinával közösen alapította a céget még 1997-ben. Kezdetben csak kisebb mennyiségben, bérfőzéssel készítettek pálinkát, ám a minőségre már a kezdetektől nagy hangsúlyt fektettek. Álmuk, a saját főzőberendezéssel dolgozó pálinkafőzde 2005 decemberében vált valósággá, amikor megnyitották látványfőzdéjüket Zamárdiban. A Zimek Pálinka Manufaktúra azóta folytatja tevékenységét a Balaton déli partján.

Az alapító kezdetektől fogva kifejezetten a Balaton környékén termő gyümölcsök feldolgozására alapozta a főzde munkáját, és elkötelezett volt az iránt, hogy csakis a legkiválóbb gyümölcsöket használja fel pálinkáihoz, többek között ennek is köszönhető azok különlegesen jó minősége.

Zimek úr az elsők között hozott be hazánkba – a ma már sokak által jól ismert – egykörös, aromatornyos főzőberendezést, amivel ma már szinte az összes prémium pálinkákat gyártó kereskedelmi főzde rendelkezik. Akkoriban, itthon csak a kisüsti gépeket használták és nem is volt megszokott a 40%-os pálinka. Mondhatjuk úgy, hogy Zimek Roland úttörője volt a ma jól ismert, és a vendéglátóhelyek által leginkább kínált, 40%-os prémium pálinkáknak. A kisüstihez képest illatosabb, ízesebb pálinkákat állított elő, amelyekkel rengeteg díjat is bezsebelt országos és nemzetközi szinten egyaránt. Ezek közül mindenképp kiemelendő, hogy a Zimek Pálinka Manufaktúra háromszor volt az év kereskedelmi főzdéje hazánkban és a Destillata-n (nemzetközi párlatverseny) két alkalommal szerepelt nemzetgyőztesként.

Bár az alapító 2010-ben elhagyta Magyarországot, a főzde továbbra is oltalmazza munkásságát. A manufaktúra napi tevékenységének irányításával megbízott pálinkamester, Puska Dávid már tíz éve dolgozik a Zimeknél és volt szerencséje Zimek úrtól megtanulni a főzés fortélyait. Ezért bátran állíthatjuk, hogy az alapítótól megszokott prémium minőséget a mai napig őrzik a Zimek Pálinka Manufaktúra termékeiben.

A főzde nemcsak termékeiben fejlődik folyamatosan, hanem mára már infrastruktúrájában is egyre inkább minőségi, nemzeti termelő manufaktúrává válik, amely fejlődési folyamat iránt az új tulajdonosi kör és ügyvezetés is maximálisan elkötelezett.

Az új ügyvezetés nem kisebb feladatot tűzött ki céljául, mint hogy prémium kategóriás termékeik népszerűsége, ismertsége és elismertsége a jövőben mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon növekedjen. Szeretnék, ha néhány éven belül újra magukénak tudhatnák az Év Pálinkafőzdéje címet, ezért nagyon keményen dolgoznak, viszont semmiképpen sem szeretnék, ha a minőség a mennyiség rovására menne.

Termékeik egyre több fővárosi és balatoni étteremben és szállodában találhatóak meg, ráadásul folyamatosan kapnak újabb és újabb felkérést új partnerektől. Termékeik nagy része országszerte elérhető a Bortársaság üzleteiben.

Emellett egyre több rendezvényen jelennek meg, legközelebb például a XIX. Gyulai Pálinkafesztiválon találkozhatunk velük. Ha arra jártok, semmiképpen sem hagyjátok ki!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..