Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

Zsigovits Norbert Madridban versenyzett a budapesti Enduro GP előtt

Zsigó 3

A budapesti Papp László Sportaréna hamarosan ismét motorzajtól fog zengeni, hiszen az X-Trial világbajnokság után februárban az Enduro GP látogat el hozzánk. Zsigovits Norbert személyében egy magyar fiú is tagja a világbajnoki sorozatnak, aki néhány napja még Madridban versenyzett a Magyar Nagydíj előtt.

Norbi egy hetet töltött el a spanyol fővárosban csapatával, a program egy ötnapos edzőtáborból és egy világbajnoki futamból állt. Az edzések nagyon jól sikerültek, hiszen négy különböző pályán tudtak edzeni, majd a motorok felkészítése után másnap jöhetett az éles bevetés: a Superenduro Világbajnokság 3. fordulója, melyen a Baur Gruppe Racing Team színeiben állt rajthoz a magyar motoros.

Már a pálya bejárása során megbizonyosodhattak a versenyzők, hogy itt bizony nem lesz egyszerű dolguk, egy méter pihenő szakasz sincs, egymást követik a nehezebbnél nehezebb akadályok.

A szabadedzések alatt az ex-crossos Zsigovitsnak főleg a triál tudását kellett előhúzni a cilinderből, ami olyannyira jól sikerült neki, hogy a 4. legjobb időt teljesítette a csoportjában.

“Jónak értékelem a szabadedzést, bár még nem igazán tudtam gyors kört menni, de a pálya ritmusát már érzem.”– mesélte nekünk a Zsigó becenévre hallgató versenyző.

Ezek után a kvalifikációs edzés következett, ahol kiderült, hogy kik azok, akik ott lehetnek a döntőkben. Norbi nagyon jól teljesített, a csoportjában első, az összesítettben pedig a 9. helyen kvalifikálta magát a fináléba.

Az esti döntőkben három futam várt a junior versenyzőkre, a magyar fiúnak nem sikerült túl jól az első verseny, mert bár jól kezdett, ám sokat hibázott, így csupán a 14. helyen ért célba.

“ Az első futam nem sikerült túl jól, nem kaptam el a fonalat.” – mondta el Norbi a Flyerz Magazinnak.

A második futamban már sokkal jobban ment, ugyan kisebb hibákkal, de folyamatosan a középmezőnyben küzdött, és így a 12. helyen ért célba.

Norbi motorozása a döntő alatt folyamatosan javult, a harmadik futamban még jobb tudott lenni, a körei kiegyensúlyozottak voltak. A 9. helyért küzdött, viszont az utolsó etapban pechjére lefulladt az egyik akadály előtt, és így 11. pozícióban intették le.

“Az utolsó két menet során már jobb volt a tempóm, nem is hibáztam sokat, azonban még nem vagyok eléggé erőszakos, ezen mindenképp változtatni szeretnék a budapesti futamig – ahová természetesen nagyon sok szeretettel várom a hazai endurózás szerelmeseit.” – vont mérleget Zsigó a spanyol GP után.

Zsigovits Norbertet legközelebb február 9-én láthatjuk a Papp László Sportarénában a Superenduro Világbajnokság ötödik futamán.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..